Austrijski tisak o istrazi o uhićenim krijumčarima droge

AUSTRIJSKA policija i Savezni ured za suzbijanje kriminala nastavljaju istragu o petorici krijumčara droge koji su u srijedu uhićeni u Grazu, kada je austrijska policija zaplijenila 143 kg droge, piše austrijski dnevni list Kronen Zeitung u nedjeljnom izdanju.

Kronen Zeitung ističe kako posao austrijske policije još ni približno nije završen te da predstoji nastavak istrage u suradnji s Interpolom kako bi se dobile informacije o petorici uhićenika: četrdesettrogodišnjem Hrvatu, dvojici ruskih državljana s prebivalištem u Floridi, devetnaestgodišnjem Slovencu i tridesetogodišnjem Urugvajcu za koje se pretpostavlja da su članovi međunarodne skupine krijumčara drogom.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Austrijski dnevni list Die Presse piše da je Rus navodno vođa skupine krijumčara, Urugvajac predstavnik trgovaca kokainom, a Hrvat i Slovenac navodno su dileri. Također objavljuje, prema izvorima iz austrijske policije, da uhićenici ne pokazuju u istrazi preveliku kooperativnost.

Po pisanju lista, zaplijenjeni kokain bio je visoke kakvoće i na tržištu bi vrijedio oko 100 milijuna eura. Austrijska policija mjesecima je pratila trag skupine krijumčara dok nije uspješno provela akciju zapljene najveće količine kokaina na tlu Austrije, u suradnji s američkim kolegama. Die Presse naglašava da je suradnja USA, Urugvaja, Velike Britanije, Rusije, Hrvatske i Austrije odigrala veliku ulogu kako bi se ova akcija uspješno provela.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara