Austrijski trener za vrijeme policijske potjere želio počiniti samoubojstvo

WALTER MAYER, austrijski cross country trener, koji se nalazi pod istragom talijanske policije zbog sumnje u kršenje antidopinških pravila na ZOI u Torinu, pokušao je počiniti samoubojstvo bježeći od policije.

Mayer, koji se našao u središtu najvećeg dopinškog skandala u Torinu, izjavio je austrijskom časopisu News kako je na radiju čuo da ga traži talijanska policija, nakon čega je odlučio počiniti samoubojstvo.

Podsjetimo, u ponedjeljak je Mayera uočila policija kako spava u automobilu u jednom koruškom mjestu. Kada su ga zatražili dokumente, skijaški trener je iznenadio "plavce" i pobjegao. Međutim, policija mu je vrlo brzo postavila cestovnu blokadu, koju je Mayer pokušao izbjeći, no zabio se u policijsko vozilo. U nesreći nitko nije stradao, a Mayer je završio u pritvoru.

Mayer je suspendiran do 2010. godine jer je sudjelovao u doping skandalu na prošlim Zimskim Olimpijskim igrama u Salt Lake Citiyu. Tada su kod njega pronađene torbe sa krvnom plazmom i injekcijama, te se sumnjalo u ilegalne transfuzije krvi.

U petak navečer je viđen u Austrijskoj kući u Sestriereu. Talijanska policija je potom izvela prvu raciju u povijesti Olimpijskih igara, a pretražene su prostorije i službeni automobili u Pragelatu i San Sicariu koje koristi austrijska reprezentacija u biatlonu i skijaškom trčanju.

"Uspaničio sam se. Nisam mogao normalno razmišljati. Kada vam se dogodi nešto poput toga, nalazite se u neuobičajenom mentalnom stanju." - kazao je Mayer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Želio sam si oduzeti život jer se moj svijet srušio. Život sam želio okončati u svojem atomobilu." - kazao je Mayer.

Mayer je u bolnici za psihičke bolesnike u Klagenfurtu,i tamo će ostati još dva ili tri tijedna.

Talijanske vlasti potvrdile su da za njime tragaju zbog mogućeg kršenja zakona o dopingu, no nije bilo riječi o njegovom uhićenju.

S.H.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara