Austrijski Vrhovni sud odlučio: Zagorec može biti izručen Hrvatskoj!

Austrijski Vrhovni sud odlučio: Zagorec može biti izručen Hrvatskoj!

AUSTRIJSKI Vrhovni sud odlučio je da umirovljeni hrvatski general Vladimir Zagorec može biti izručen Hrvatskoj. Kazao je to za RTL glasnogovornik austrijskog Državnog odvjetništva Gerhard Jarosh.

On je kazao kako je sud odluku donio prije nekoliko tjedana, ali da su nakon toga njegovi odvjetnici zatražili ponovno otvaranje slučaja i ponavljanje postupka izručenja na Zemaljskom sudu u Beču.

Gerhard Jarosh kazao je kako smatra da Zagorec mora biti izručen Hrvatskoj ako Zemaljski sud odluči da je slučaj zatvoren. U tom slučaju zadnju riječ, odnosno potpis, mora dati još samo austrijska ministrica pravosuđa.

Hrvatski odvjetnik Vladimira Zagorca, Zvonimir Hodak, za spomenutu je televiziju kazao kako je Vrhovni sud prihvatio sve dokazne prijedloge tužilaštva, a sve dokaze obrane odbacio te da su zato odvjetnici zatražili da se predmet ponovo vrati prvostupanjskom sudu kako bi imali mogućnosti uvesti sve nove dokaze koje su predložili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Europski sud za ljudska prava u prosincu prošle godine omogućio je izručenje umirovljenog generala Vladimira Zagorca Hrvatskoj, ukinuvši tako svojom odlukom privremenu mjeru kojom je austrijsko pravosuđe zabranilo Zagorčevo izručenje. Zagorčev odvjetnik Zvonimir Hodak tada nije bio nije zabrinut; tvrdio je, naime, da odluka Strasbourga ne znači ništa negativno u formalnom smislu.

Generala Zagorca tereti se za krađu državnih dijamanata vrijednih pet i pol milijuna dolara.

K.C.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara