Autor popisa homoseksualaca sam se prijavio policiji

ZAGREBAČKOJ policiji sinoć se prijavio 31-godišnji muškarac koji tvrdi da je autor popisa homoseksualaca iz Hrvatske koji zadnjih dana kruži Internetom.

Muškarac, kojemu policija nije otkrila identitet, tvrdi da je popis homoseksualaca sastavio za svoje osobne potrebe te da ga nije on distribuirao putem Interneta, već pretpostavlja da je to učinio netko od njegovih prijatelja ili poznanika koji su imali pristup njegovom računalu s kojega su najvjerojatnije presnimili popis.

U policiji kažu da se 31-godišnjak, inače član Udruge za prava seksualnih manjina Iskorak, sam prijavio sinoć oko 19 sati u V. policijsku postaju Medveščak potaknut napisima u medijima o širenju popisa homoseksualaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Muškarac je sa sobom ponio i popis na kojemu su, kako kažu u policiji, imena, prezimena, nadimci, brojevi telefona i ostali osobni podaci oko 350 homoseksualaca. Tvrdi da je popis sastavio za svoju "osobnu uporabu", da te osobe poznaje i da je s njima kontaktirao.

U policiji kažu da nitko od osoba s popisa još nije podnio kaznenu prijavu i da za sada nema elemenata za kaznenim progonom po službenoj dužnosti.

Glasnogovornica zagrebačke policije Gordana Vulama kazala je da policija nastavlja s obradom ovog slučaja i da će popis koji je dobila od 31-godišnjaka usporediti s popisom do kojega došla Udruga Iskorak.

Na tom drugom popisu je oko 800 homoseksualaca, među kojima, kako pišu mediji, i neke poznate osobe iz društvenog, političkog i sportskog života.

Vulama je kazala da će po završetku obrade u suradnji s Općinskim državnim odvjetništvom odlučiti o daljnjim koracima, odnosno mogućem podizanju kaznene prijave.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara