Aziz: Domet iračkih raketa u dopuštenim granicama

Aziz: Domet iračkih raketa u dopuštenim granicama
IRAČKE rakete su "u granicama dopuštenog dometa što ih je nametnuo UN", izjavio je u četvrtak zamjenik iračkog premijera Tarek Aziz po slijetanju u rimsku zračnu luku.

´Mi smo u granicima koje su postavili Ujedinjeni narodi´, rekao je novinarima po dolasku u Rim gdje će se sastati s talijanskim dužnosnicima, a u audijenciju će ga primiti i papa Ivan Pavao II.

´Naše rakete nisu opasne: njihov je domet kratak i nemaju sustav za navođenje. Mogu dosegnuti cilj na pet do deset kilometara udaljenosti, dakle, nisu opasne i ne treba pretjerivati u ovom slučaju. Još uvijek poštujemo granice dometa što ih je nametnuo UN´, rekao je okupljenim novinarima.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Diplomatski izvori u UN-u u srijedu su izvijestili kako je odbor stručnjaka predvođen šefom inspektora za razoružanje Hansom Blixom zaključio kako Irak pokušava nabaviti rakete koji premašuju dopušteni ograničeni domet.

Britanski premijer Tony Blair rekao je pak u četvrtak da je irački režim materijalno prekršio rezoluciju Vijeća sigurnosti ako se pokažu istinitima izvješća da je premašio ograničenja o dosegu svojih projektila.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara