B. Kovačević: Nisam dobio zahtjev za smjenom ravnatelja NP Kornati

MINISTAR zaštite okoliša i prostornog uređenja Božo Kovačević izjavio je danas da nije dobio nikakav zahtjev za smjenom ravnatelja Nacionalnog parka "Kornati", ali da znade da su protiv ravnatelja oni koji su protiv provođenja zakona i žele graditi gdje zakon ne dozvoljava.

Kovačević je to izjavio Hini, upitan je li dobio i kako komentira zahtjev za smjenom ravnatelja NP Kornati Gorana Baranovića.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po pisanju medija Baranovićevu smjenu traži Udruga za zaštitu vlasničkih prava i izvornih kornatskih vrijednosti "Kurnatar" iz Murtera. Svoj zahtjev i peticiju s 900 potpisa vlasnika zemljišta na Kornatima uputili su ministru Kovačeviću, premijeru Ivici Račanu, predsjedniku Hrvatskog sabora Zlatku Tomčiću te članovima Upravnog vijeća NP Kornati.

Zahtjev za Baranovićevu smjenu obrazlažu tvrdnjom da je zaradu pretpostavio zaštiti nacionalnog parka, da uvodi neodgovarajuće mjere zaštite prostora, iskazuje lažnu dobronamjernost prema udruzi, prijeti zabranama kakve dosad nisu doživjeli ni u jednom sistemu, omalovažava vlasnike zemljišta na Kornatima i ugrožava njihov vlasnički status.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara