B.a.B.e. izišle iz Ženske mreže zbog njezine potpore J. Kosor

GRUPA za ženska ljudska prava B.a.B.e. (Budi aktivna. Budi emancipirana) istupila je iz Ženske mreže Hrvatske zbog potpore koju je koordinatorica Mreže Bojana Genov dala Jadranki Kosor, HDZ-ovoj kandidatkinji za predsjednicu države, smatrajući da je time odstupila od načela nezavisnosti, rekle su predstavnice grupe B.a.b.e. na današnjoj konferenciji za novinare.

Načelo nezavisnosti jako je važno za civilno društvo i našu organizaciju, jer samo odmakom od centara moći možete utjecati na njih i imati dignitet, rekla je u ime grupe B.a.B.e. Martina Belić. Dodala je kako ne postoji nikakav drugi interes da ruše nešto što su predano osam godina radile.

Nakon istupanja grupe B.a.B.e. Ženska mreže Hrvatske ima 46 ženskih udruga.

B.a.B.e. smatraju kako ni u slučaju da Jadranka Kosor potpiše Platformu Ženske mreže ne bi mogla dobiti njihovu potporu, jer je Platforma ideal-tip, utopija kojoj se teži.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednica grupe B.a.B.e. Sanja Sarnavka ocijenila je kako bi to značilo da bi Platforma bila desno-demokršćanska, jer kako bi Kosor mogla potpisati primjerice zalaganje Mreže za pobačaj. Navele su i problem moguće pojave nekih drugih kandidatkinja za predsjednicu države i zapitale se što onda.

"Mi se ispričavamo Jadranki Kosor što je uslijed nekih nesporazuma u Ženskoj mreži došlo do povlačenja njezina imena u medijima, iako znamo da joj to neće škoditi", rekla je Sarnavka.

B.a.B.e. se nadaju da njihov izlazak iz Ženske mreže neće biti konačan, te da će s Mrežom nastaviti pojedinačnu suradnju.

Naglasile su kako neće stvarati neku novu Mrežu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara