Bačić: SDP traži alibi za poraz na predstojećim parlamentarnim izborima

Foto: Ivo Ravlić / Cropix

ODMAH nakon konferencije za novinare u središnjici SDP-a tijekom koje se kritiziralo da izmjenama Zakon o izbornim jedinicama HDZ ugrožava pravnu državu, u protuofenzivu krenuo je i HDZ.

Glavni tajnik HDZ-a Branko Bačić ustvrdio je kako izmjena Zakona ne mijenja izbornu proceduru i izborna pravila te je ocijenio kako SDP zapravo traži alibi za poraz na predstojećim parlamentarnim izborima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Bačić kaže da je riječ o ispunjavanju preporuka Ustavnog suda koji je predložio da se izborne jedinice usklade tako da razlika u broju birača ne prelazi pet posto.

"HDZ-u odgovaraju i dosadašnji propisi jer je po njima dva puta dobio izbore", kazao je Bačić poručivši da SDP time već četvrti put poziva na nepoštivanje odluka Ustavnog suda.

Ministar uprave Davorin Mlakar ističe kako je SDP uvijek protiv toga da se u neko područje uvede red te da socijaldemokrati do sada nisu predložili nikakvo rješenje. Kazao je i da ako bi se popis birača usklađivao s popisom stanovništva, da bi pravo glasa moglo izgubiti mnogo ljudi, kao radnici na privremenom radu ili studenti koji studiraju van mjesta u kojem su prijavljeni.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara