Bagdad: Poginuo američki vojnik, Kirkuk: poginuo irački civil

JEDAN je vojnik poginuo, a drugi je ozlijeđen u utorak ujutro u eksploziji bombe u glavnome iračkom gradu, izvijestila je glasnogovornica američke vojske, a u Kirkuku je u pucnjavi američke vojske poginuo jedan civil.

Nacionalnost poginulog vojnika iz redova koalicijskih snaga koje djeluju u Iraku pod vodstvom SAD-a još nije poznata. Velika većina vojnika u blizini Bagdada američke je nacionalnosti. Oni su svakodnevne mete napada u Bagdadu i u područjima sjeverno i zapadno od grada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U ponedjeljak navečer američki su vojnici u gradu Kirkuku postavili zasjedu i pritom ubili jednog iračkog suca i ozlijedili njegova bratića. Predstavnik sigurnosti u općoj bolnici u Kirkuku, pukovnik Salam Jalal Ahmad izjavio je kako su "američki vojnici koji su bili u potrazi za napadačima otvorili vatru na automobil u kojemu su se zatekli irački sudac Hussein Ahmad Chehab (38) i njegov bratić Attalah Khalaf (35)".

"Vozili smo ulicama Kirkuka ne znajući za američku zasjedu. Vojnici su otvorili vatru na automobil, bratić je poginuo, a ja sam ozlijeđen", kazao je novinarima Attallah Khalaf.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara