Bagić optužen da je kontaktirao s Gotovinom

Bagić optužen da je kontaktirao s Gotovinom

DONEDAVNOG Mesićevog savjetnika za nacionalnu sigurnost Željka Bagića u međunarodnoj zajednici optužuju da je vodio pokušaj rehabilitacije odbjeglog generala Ante Gotovine i da je osobno s njim kontaktirao.

Prema pisanju Jutarnjeg lista, državni je vrh upozorenje dobio od stranih obavještajnih službi, a da Bagić održava kontakte s Gotovinom znale su i naše tajne službe.

Bagić je s mjesta savjetnika Predsjednika za nacionalnu sigurnost smijenjen prije nekoliko mjeseci te je premještena na nevažan posao šefa arhive u Uredu predsjednika. Prema za sada nepotvrđenim informacijama, na visokoj državnoj razini vode se konzultacije o umirovljenju Bagića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Stjepan Mesić se u nedavnom intervjuu Globusu nedvosmisleno distancirao od svog savjetnika riječima kako je Bagić malo pretjerao u aferi Gotovina. Mesić je također rekao kako je Bagić na osobnoj razini povezan s odbjeglim zagrebačkim tajkunom Hrvojem Petračem, koji je optužen da je sudjelovao u otmici sina generala Vladimira Zagorca i za kojim je raspisana Interpolova tjeralica.

Pojedini dužnosnici Haaškog suda navodno već duže vrijeme spekuliraju kako je baš Petrač glavni financijer skrivanja generala Gotovine.

Predsjednik Mesić jučer je opovrgnuo da je tajnik njegova ureda dobio otkaz. Na novinarski upit je li Bagić podnio ostavku, Mesić je rekao kako "ima nekih razgovora i da će se to sada rješavati".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara