Bajić: Državno odvjetništvo ispituje slučaj Žužul

DRŽAVNI odvjetnik Republike Hrvatske Mladen Bajić potvrdio je danas da Državno odvjetništvo ispituje zakonitost postupka stečaja tvrtke Imostroj slijedom navoda u tisku i zahtjeva ministra vanjskih poslova Miomira Žužula.

"Potvrđujem da Državno odvjetništvo provodi izvide i provjerava tvrdnje iz dnevnog tiska o navodnim nezakonitostima Miomira Žužula u slučaju tvrtke Imostroj u stečaju, odnosno slučaja tvrtke MTS d.o.o. Zagreb", izjavio je državni odvjetnik Mladen Bajić za Hinu.

"Radi provjere novinskih napisa angažirano je i Županijsko državno odvjetništvo u Splitu da provjeri sve okolnosti pod kojima se provodi stečaj Imostroja i pod kojima je kupljena imovina Imostroja od strane tvrtke Karin Univerzal Inžinjering d.o.o.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
S tim u svezi naglašavam da je u međuvremenu Državno odvjetništvo 4. studenog dobilo i pismo Miomira Žužula u kojem on traži da sukladno našim ovlastima provedemo sve zakonske radnje kako bi se utvrdilo da li u njegovom postupanju i postupanju njegove supruge postoje bilo kakve nezakonitosti", kaže se u izjavi.

Nakon napisa u medijima, oporba je zatražila ostavku ministra Žužula zbog sukoba interesa u vezi s otpisom duga Imostroju u stečaju, no on je to odlučno zanijekao.

U pismu premijeru i Vladi on objašnjava kronologija odnosa i događanja u kojoj se navodi da se "cijeli navodni slučaj sukoba interesa temelji na lažnoj i potpuno neistinitoj tvrdnji da je tvrtka Karin Univerzal Inžinjering kupila tvrtku Imostroj te da je Vlada pogodovala novom vlasniku otpisom dugova tog društva prema Državnom proračunu".

Index.hr u ponedjeljak je objavio da je u siječnju ove godine Tatjana Žužul, vlasnica tvrtke MTS, sklopila ugovor o prodaji poslovnih udjela u svojoj tvrtki s vlasnikom Karin univerzal inženjeringa Ivanom Karinom. To su doveli u vezu s odlukom Vlade da tvrtki Imostroj u stečaju otpiše dug kako bi se namirila potraživanja radnika, te s činjenicom da je Karin univerzal kupio imovinu Imostroja u stečaju. Žužulovi su također demantirali da je ugovor o kupovini udjela u MTS-u ostavren, jer je Karin od kupovine odustao.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara