Bajić: Nismo ispitali ministre, ali hoćemo ako bude potrebno

Bajić: Nismo ispitali ministre, ali hoćemo ako bude potrebno

Tekst: I.Kri.
Foto: Bruno Konjević (Cropix)

GLAVNI državni odvjetnik Mladen Bajić rekao je kako DORH nije razgovarao sa Vladinim dužnosnicima koji sjede u Nadzornim odborima tvrtki koje su pod istragom, ali je i dodao kako će razgovarati sa svima za koga se posumnja da je počinio kazneno djelo ili ima informacije o njemu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nacionalno vijeće za praćenje korupcije danas je prihvatilo izvješće DORH-a o istragama korupcije u javnim poduzećima, no kritizirali su rad kontrolnih mehanizama u tim kompanijama. SDP-ovac Željko Jovanović kao predsjednik toga Vijeća rekao je kako je prihvaćeno izvješće o aktivnostima DORH-a u HC-u, HAC-u, HŽ-u i HEP-u. Pozitivnim je ocijenio i međuagencijsku suradnju koja je u posljednje vrijeme sve veća, piše Večernji list.

Bajić je istaknuo kako Županijsko državno odvjetništvo u Koprivnici i USKOK intenzivno raščišćavaju stanje u Podravki, a Vijeće je od njega zatražilo da se afere razriješe u najkraćem mogućem roku. Glavni državni odvjetnik se osvrnuo i na istragu o topničkim dnevnicima za koju je rekao kako je DORH dostavio informacije o kaznenim prijavama koje su podnesene protiv šest osoba. Tih šest osoba je imalo pristup dokumentima koji su tajni.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara