Bajić zbog slučaja Brezovica pokreće kazneni progon protiv svojih pomoćnica

BOŽICA CVJETKO, zamjenica glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajić smijenjena je s dužnosti u uredu Državnog odvjetništva, a izravan povod tome jest zataškavanje činjenica u slučaju Brezovica. Iako se Cvjetko kani braniti tvrdnjom kako je u slučaju donijela tek pogrešnu odluku, stegovni bi postupak trebao dokazati sasvim suprotnu namjeru.

Današnji Vjesnik iz pouzdanih izvora doznaje kako će Cvjetko biti smijenjena, što je prva kazna prema odgovornim ljudima iz pravosudne vlasti. Pored Cvjetko, za zataškavanje se još sumnjiče Ana Marija Lončarić koja će biti smijenjena s  mjesta voditeljice Odjela za mladež Županijskog državnog odvjetništva. Također zbog Brezovice, Tatjana Rebarski je s dužnosti smijenjena u petak.

Bude li se branila tvrdnjom da je donijela pogrešnu odluku u slučaju Brezovica, a koja nije zakonom kazneno djelo, Cvjetko neće kazneno odgovarati, a ostaje otvoreno pitanje hoće li se ikada doznati zbog čega je od  zamjenice općinske državne odvjetnice Tatjane Reberski Cvjetko usmeno a potom i pismeno tražila obustavu policijske istrage.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ana Marija Lončarić, zamjenica županijske državne odvjetnice Višnje Lončar, u svom izvješću Mladenu Bajiću tvrdi da je uputa Božice Cvjetko k njoj stigla od kolegice Reberski, a ne od Cvjetko izravno. Objašnjava i da je postupak istrage u Brezovici zaustavila smatrajući da je djelo otišlo u zastaru.

Bilo kako bilo, osim suspenzije s visokih pozicija u sudstvu sve tri zamjenice odgovarat će zbog svojih postupaka, a prema dosad poznatom, čini se, kako je glavne konce vukla Božica Cvjetko. Međutim, temelji na kojima je donosila odluke javnosti još nisu poznati.

Vjesnikovi pouzdani izvori navode da će policija ovoga tjedna saslušati i ravnateljicu zagrebačkog Caritasa Jelenu Brajšu, te bivšeg državnog tajnika za socijalna pitanja Ninu Žganeca.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara