Bakici iz Teksasa 4 godine zatvora jer je dogovarala brakove članova obitelji za novac

Tekst: N.Š.
Foto: AFP

BAKA iz Teksasa koja je priznala prevaru u kojoj su se članovi njezine obitelji ženili sa strancima kako bi ostali u SAD-u, osuđena je na 44 mjeseca zatvora.

Maria Refugia Camarillo, vitalna 72-godišnjakinja, dva je desetljeća dogovarala brakove sklopljene zbog dobivanja zelene karte. U obiteljski "biznis" regrutirala je svoju djecu, nećake i nećakinje i čak svoje troje tinejdžerske unučadi. Uključeno je bilo više od 12-ak osoba. Muškarci i žene koji su željeli živjeti u SAD-u plaćali bi joj 12.000 dolara za uslugu. Nakon vjenčanja dobili bi zelenu kartu i kasnije američko državljanstvo.

Potencijalni klijenti nalazili su se s bakom Camarillo u njenom uredu iza kuće. Donijeli bi novac i upoznali svog muža ili ženu kod matičara. Kasnije bi uvježbali odgovor na pitanja imigrantske službe i slikali se u različitoj odjeći kako bi zavarali službenike.

Sudac je dao bakici nešto blažu kaznu, jer se njen odvjetnik žalio da mu je klijentica pretrpjela infarkt, ima ugrađen pacemaker i pati od brojnih zdravstvenih problema.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara