Balenović: Očekujem poziv i povratak u Inu!

Balenović: Očekujem poziv i povratak u Inu!

Foto: Arhiva

"NAKON što je DORH 17. ožujka ove godine, pismeno potvrdio da je temeljem moje kaznene prijave pronašao nepravilnosti u poslovanju i kriminal u Ini, na moju kućnu adresu ovih dana došlo je još jedno novo priznanje. Općinski kazneni sud u Zagrebu dostavio mi je rješenje da protiv mene obustavlja daljnji postupak, kojeg je pokrenuo bivši čelnik Ine Tomislav Dragičević, zbog navodne klevete, te da mora snositi sve troškove sudskog postupka", ističe Vesna Balenović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Nakon što sam 2001. godine prijavila Tomislava Dragičevića i neke njegove suradnike za kriminal u Ini, do danas nije prestajao moj sudski progon. Tomislav Dragičević tužio me zbog navodne klevete, ali zbog višekratnog neodazivanja pozivima na ročišta, sutkinja Zlatica Prišlin obustavila je daljnji postupak. Nakon 70 ročišta u 9 sudskih predmeta Dragičević je vjerojatno konačno prihvatio da moje optužbe na njegov račun nisu bile kleveta, već istina!", tvrdi Vesna Balenović.

Podsjetimo, u svojim medijskim istupima Vesna Balenović smatrala je odgovornim tadašnjeg predsjednika Uprave Ine Tomislava Dragičevića što nije na vrijeme pokrenuo modernizaciju Sisačke rafinerije. Time je uzrokovao brojne ekološke incidente, narušavanje kvalitete življenja, brojna oboljenja i smrti građana Siska, tvrdi Balenović. Balenović je upozoravala da Dragičević na čelno mjesto Ine nije došao temeljem javnog natječaja, kao kandidat s najkvalitetnijim programom razvoja Ine, već kao zet Savke Dabčević Kučar, kojega je, tvrdi Balenović, trebalo uhljebiti. Ozbiljne prigovore Balenović je uputila na adresu Dragičevića zbog gomilanja nepotrebnih troškova, toleriranja nezakonitosti i kriminala. Smatrala je sve to mogućim zbog statusa kojeg je navodno uživao kod bivšeg predsjednika Stjepana Mesića.

"Brojni su razlozi zbog kojih očekujem obeštećenje i poziv Uprave da se vratim u Inu. Pored važnog priznanja DORH-a da je kriminala u Ini bilo, sudske obustave Dragičevićevih optužbi, tu su i sudske presude na moju štetu zbog kojih se 'crvenio' bivši ministar pravosuđa Ivan Šimonović i sadašnji Dražen Bošnjaković, Linićevo priznanje da su optužbe bile opravdane ali da je morao o kriminalu u Ini šutjeti zbog koalicijskog mira, Šternova potpora i priznanje Vlade RH da su mi u toku proteklih deset godina borbe za pravdom, kršena ljudska i radna prava. Moj povratak u Inu, bila bi dobra prilika aktualnoj Upravi da se distancira i ogradi od štetnih i krivih odluka stare Uprave, te potvrdi svoje opredjeljenje za borbu protiv kriminala i korupcije", ističe Vesna Balenović.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara