Balenović: Podržava li Kosor izborom posjeta školi u Turnju kriminal?

Balenović: Podržava li Kosor izborom posjeta školi u Turnju kriminal?

Tekst: I.Kri.
Foto: Mario Pušić (Cropix)

PREDSJEDNICA udruge Zviždač Vesna Balenović podsjetila je da je u Osnovnoj školi Turanj profesor Predrag Novković Mihalić dao otkaz početkom godine jer nije mogao izdržati pritisak dvojice nastavnika i izdavačke kuće.

Njega su, kako tvrde "zviždači", maltretirali zato što nije, kao mito, uzeo kompjuter, laptop ili projektor, a zauzvrat prešao na nove udžbenike. Balenović tvrdi kako njezina udruga pozdravlja odluku premijerka da posjeti prvašiće na prvi dan škole. "Na žalost tim posjetom najvišeg državnog političkog vrha, upućena je i jedna veoma loša poruka, pa smo u dilemi, je li se radi o otvorenoj podršci kriminalu ili krivom odabiru škole", kazala je Balenović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kosor ruku trebala stisnuti poštenom profesoru Novkoviću Mihaliću"

Profesor informatike Predrag Novković Mihalić tvrdi kako su mu profesori verbalno i fizički prijetili te je on sve prijavio ravnatelju škole Ivica Jengiću, policiji i Prosvjetnoj inspekciji. Iz Udruge kažu kako se ponavlja "stara hrvatska priča" u kojoj su zakazali inspekcijski nadzori, a na ulici se našao "zviždač". Novković Mihalić će u rujnu morati na Općinski sud u Karlovcu zbog klevetanja svojih bivših kolega.

Balenović smatra kako "umjesto da su premijerka Kosor i ministri Fuchs i Vukelić čvrsto stegli ruku poštenom profesoru i zviždaču Predragu Novkoviću Mihaliću, danas su u osnovnoj školi Turanj podršku dali i onima, koji to nisu zaslužili".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara