Balet se vraća na britansku televiziju

Prva baletna predstava u više od dva desetljeća bit će prikazana na kanalu BBC One tijekom ovogodišnjeg božićnog programa. L

Lorraine Heggessey, čelnica tv kanala BBC One, naručila je radikalnu tv verziju "Ščelkunčika" Čajkovskog, potvrdio je BBC.

U koreografiji Matthewa Bournea, tradicionalna priča prebačena je u viktorijansko sirotište na Badnju večer. Bourneova produkcija toplo je primljena od kritičara tijekom izvedbe u londonskom kazalištu Sadlers Wells prošle godine. Ovo je vjerojatno prvi put da će BBC prikazati baletnu predstavu u posljednjih dvadeset godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Heggessey stoji i iza planova za program o francusko-kanadskoj glumačko-cirkuskoj trupi Cirque du Soleil, koji bi uključivao film s njihovih vrhunskih izvedbi, kao i snimku proba iza kulisa.

Heggessey je već naručila seriju dokumentarnih filmova o umjetnosti "Imagine", koju će predstaviti bivši čelni čovjek umjetničkog programa na BBC-u Alan Yentob.

Smatra se da su njezini potezi usmjereni na pobijanje kritike da je BBC One smanjio svoje troškove za prikazivanje umjetničkog programa. John Tusa, koji vodi Centar za umjetnost Barbican u Londonu, prošli je tjedan okarakterizirao umjetnički program BBC-a neproduktivnim.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara