Balističkim vještačenjem riješen slučaj ranjavanja maloljetnika

BALISTIČKIM i drugim vještačenjima policija je uspjela riješiti slučaj ranjavanja 17-godišnjaka, početkom listopada u mjestu Brezovec Zelinski, koji je izjavio da je ozlijeđen u eksploziji spreja bačenog u vatru, a ispostavilo se da se sam ranio u kuk iz automatske puške koju mu je dao otac.

Policija je 47-godišnjeg oca maloljetnika kazneno prijavila zbog nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih tvari.

Njega se, kako je danas izvijestila zagrebačka policija, sumnjiči da je 1. listopada od svog rođaka iz Strmca Podravskog nabavio automatsku pušku, odnio ju kući u Brezovec Zelinski i potom dozvolio sinu da se s oružjem "igra".

Nakon što mu je sin sam sebi prostrijelio kuk, otac je pušku vratio svom rođaku, a maloljetnik je policajcima rekao da je ispred obiteljske kuće spaljivao razno smeće i otpad, da je začuo prasak i osjetio bol na prednjoj strani zdjelice, te da sumnja da je ranjen u eksploziji spreja koji se našao među zapaljenim smećem.

Maloljetnik je prevezen u bolnicu, a njegova odjeća u Centar za kriminalistička vještačenja, gdje je utvrđeno da su oštećenja na odjeći nastala od metka te da je u trenutku hica cijev puške bila udaljena najviše deset centimetara od 17-godišnjaka.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara