Banac i Račan razgovarali o orahovičkim izborima i koaliciji

PREDSJEDNIK LS-a Ivo Banac potvrdio je novinarima da se danas sastao s premijerom i predsjednikom SDP-a Ivicom Račanom te da su jedna od tema sastanka bili i rezultati jučerašnjih izbora za Gradsko vijeće Orahovice.

Od koalicijskog partnera sam tražio da se ne dogodi da neka od stranaka koje koaliraju na državnoj razini odustane od te koalicije na nižoj razini, rekao je Banac.

Po njegovim riječima Račan mu je obećao da to s SDP-om neće biti slučaj.

Banac navodi da za orahovički slučaj postoje dva puta - ili će sve koalicijske stranke koalirati, pa će LS-u, koji od njih ima najviše mjesta (3), pripasti mjesto gradonačelnika, ili će se neka od koalicijskih stranaka udružiti s HDZ-om.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na izborima u Orahovici ni jedna stranka nije osvojila dovoljno glasova da bi samostalno formirala vlast - većinu od 15 vjećničkih mjesta - njih 7, osvojio je HDZ, dok su po dva mjesta osvojili SDP, HSS i HNS. Dva je mjesta dobio i LS, a toj se stranci priklonio i treći član - predstavnik srpske manjine kojemu zakon daje pravo da kao manjinski predstavnik sjedi u gradskom vijeću.

Čelnici orahovičkih stranaka prije izbora su najavljivali da neće koalirati s LS-om i zbog navodnog ponašanja tamošnjeg čelnika te stranke.

(Hina) um sšh

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara