Bandić demantirao sam sebe: Nema povrata novca za one koji su preplatili vrtiće

Foto: Bruno Konjević / Cropix

MILAN BANDIĆ je danas uspio demantirati sam sebe. Iako je jučer kazao da će vratiti novac građanima koji su plaćali vrtiće i jaslice više od 300 kuna, danas je kazao kako je to "nemoguće i ne dolazi u obzir zato što je to druga proračunska godina".

Zagrebački gradonačelnik je rekao da će to biti scenarij ako Gradska skupština donese proračun za 2012. godinu po kojem se utvrđuje jedinstvena cijena za svu djecu od 300 kuna. Bandić danas smatra da je povrat, u prvom redu nemoguć.

"To ne dolazi u obzir"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kao drugo, to ne dolazi u obzir jer je to druga proračunska godina", kazao je Bandić i dodao da je Zagreb subvencionirao 46 posto roditelja koji nisu plaćali ništa, a sada će plaćati 300 kuna. Obećao je da Zagreb od njih neće tražiti povrat novca, ali da neće vraćati niti onima koji su preplatili, a sada će plaćati upola manje, piše HRT.

Bandić je nezadovoljan zato što je morao odustati od svoga modela "socijalne pravednosti" po kojem su oni sa većim prihodima plaćali veću naknadu za vrtić. "Nesretan sam kao čovjek, jer sam morao odustati od načela socijalne pravednosti i solidarnosti na temelju dohodovnog principa zbog opstrukcija na svim razinama od medija do civilnih udruga i što se još jednom obistinilo da mikrofon ne može blizu onima koji imaju najmanje", zaključio je Bandić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara