Bandić: Dio natječaja, a ne svi bio je farsa

NA AKTUALMOM satu današnje sjednice zagrebačke gradske skupštine zamjenik gradonačelnice Milan Bandić je rekao da je "dio, a ne svi natječaji za izbor direktora trgovačkih društava u vlasništvu grada bio farsa", da odgovara za svaku jučer izrečenu riječ i da će na idućoj skupštinskoj sjednici građani biti informirani o tome svemu.

"Što se mog mandata tiče, polažem račune i mirno spavam", rekao je Bandić odgovarajući na pitanja gradskih zastupnika o tome tko je kome i zašto namještao natječaje za direktore gradskih poduzeća. Bandić je jučer na sjednici gradskog poglavarstva u raspravi o raspisivanju natječaja za novog pročelnika gradskog Zavoda za planiranje razvoja grada umjesto smijenjenog Miljenka Mesića rekao da će inzistirati na SDP-ovu stajalištu da se izabere najstručnija osoba bez obzira na stranačku pripadnost "kako se ne bi raspisivali farsični natječaji kakvih je bilo u prošlosti".

HIP-ov zastupnik Mate Ljubičić u današnjem je aktualnom satu upozorio na troškove koje bi grad mogao imati ukoliko odvjetnici nekoliko sudionika natječaja za direktore gradskih trgovačkih društava podnesu sudske tužbe na temelju Bandićeve izjave da su natječaji bili namješteni. Ima li grad policu kod "Croatia osiguranja" ili će ti troškovi ići iz proračuna, odnosno hoće li ih plaćati građani, upitao je Ljubičić?

Nenad Ivanković (HIP) upitao je Bandića, ako je točno da su ti natječaji bili farsa tko je sudjelovao u namještanjima, jesu li i drugi natječaji, a ne samo za direktore gradskih poduzeća bili namješteni, tko jamči da gradska vlast koja je to činila to više neće činiti i treba li i hoće li netko i tko zbog toga podnijeti ostavku?
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bandić je rekao da će odgovoriti u pisanom obliku.

Na današnjoj sjednici zastupnici će glasovati hoće li u dnevni red iduće skupštine biti uvršten predloženi zaključak Hrvatskog bloka kojim bi se gradonačelnicu Pavić obvezalo da podnese izvješće o provođenju natječaja za izbor direktora gradskih poduzeća.

(Hina) bma sšh

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara