Bandić i Kaptol grade 2000 stanova za zagrebačku sirotinju

Bandić i Kaptol grade 2000 stanova za zagrebačku sirotinju

KAPTOL je odlučio ustupiti svoje oduzeto zemljište na Žitnjaku u ruke gradonačelniku Zagreba Milanu Bandiću, kako bi na njemu izgradio dvije tisuće stanova za socijalno najugroženije obitelji. Stanovi će se iznajmljivati po povoljnoj cijeni, bez mogućnosti otkupa.

Problem je u tome što to zemljište još uvijek nije u rukama Kaptola, pa se ovi nadaju da će projekt socijalnih stanova ubrzati sudski proces kojim bi Kaptol vratio imovinu na Žitnjaku,  piše Jutarnji list. Također nije određen niti okvirni rok kada bi gradnja stanova počela.

Na Kaptolu kažu kako je prijedlog objeručke prihvaćen u Gradu Zagrebu i načelno je dogovoren model prema kojemu bi Crkva trebala darovati oduzetu zemlju, a Grad je zadužen za izgradnju i iznajmljivanje tih stanova socijalno ugroženima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Razmišlja se o gradnji stanova od najmanjih do velikih, za potrebe samaca ili velikih obitelji. Ne znamo po kojem bi se ključu mogli iznajmljivati, ali sasvim je izvjesno da će biti riječ o najmu, makar sa simboličnom mjesečnom naknadom i da se nad tim stanovima neće moći steći vlasništvo, tj. da ih stanari neće moći prodati ili nekome darovati, nego samo koristiti", izjavili su u Kaptolu.

A.B.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara