Bandić ide predsjednikovim stopama: I moj prijatelj Mesić je u Cerniku započeo kampanju

Bandić ide predsjednikovim stopama: I moj prijatelj Mesić je u Cerniku započeo kampanju

Tekst: P.V.
Foto: Neja Markičević / Cropix

"MOJ PRIJATELJ predsjednik Stjepan Mesić u svoju je predsjedničku kampanju krenuo iz Cernika i pobijedio. Drago mi je da sam i ja u Cerniku, ali u pobjedi ću morati biti malo originalniji", poručio je Milan Bandić iz te općine u Brodsko-posavskoj županiji gdje je došao na poziv načelnika općine i Osnovne škole Matije Gupca koja potpisuje povelju o prijateljstvu s istoimenom osnovnom školom u Zagrebu.

Iako kandidaturu na predsjedničkim izborima još nije službeno istaknuo, Bandić o njoj sve češće otvoreno priča i sasvim je izvjesno da će se gradonačelnik Zagreba uskoro uključiti u trku za Pantovčak, što znači izbacivanje iz SDP-a i vjerojatno osnivanje nove parlamentarne stranke!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na novinarski upit hoće li odnosno kad će službeno objaviti svoju predsjedničku kandidaturu Bandić je još jednom poslovično odgovorio da će se morati kandidirati ako ga mediji i građani diljem Hrvatske nastave "gurati" prema toj odluci. "Na kraju ću morati popustiti", rekao je Bandić nakon što je u svojoj neslužbenoj kampanji obišao gotovo čitavu Hrvatsku i svugdje, kako kaže, naišao na potporu i odobravanje.

"Najvažnije ja da sam zdrav i da mi Bog daje zdravlja da svako jutro mogu istrčati deset kilometara. Kad je čovjek zdrav, može se kandidirati i pobijediti", rekao je Bandić koji je proteklih tjedana na sve strane skupljao potporu za svoju predsjedničku kandidaturu pa je tako navodno sklopio pakt sa Željkom Kerumom, otvoreno ga podržavaju NK Dinamo i Zdravko Mamić, a na Bandićevoj strani su i Crkva kao i dobar dio dijaspore.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara