Bandić ide u Moskvu, Rim i Munchen po potporu za predsjedničku kandidaturu!

Tekst: P.V.
Foto: Saša Midzor Sučić / Cropix

"KANDIDATURA zbog kandidature nema smisla", kazao je na konferenciji za novinare Milan Bandić, koji još nije odlučio hoće li se uključiti u utrku za Pantovčak. 

"Kandidirati se za predsjednika nije isto kao kad ja subotom odem svojim Mercedesom na Dolac, kupim hranu za tjedan dana i usput popijem kavu sa svojim kumicama", metaforički je Bandić objasnio težinu odluke koja je pred njim i dodao kako za glupe odluke uvijek ima vremena, ali one najmudrije treba izvagati do zadnjeg zareza.

"Obišao sam Hrvatsku uzduž i poprijeko i uvjerio se da ljudi poštuju ono što radim. Sada moram vidjeti i što o tome misle moji sugrađani, koji su mi četvrti put dali povjerenje. Također, nakon toga ću obići svoje kolege u europskim metropolama i od njih tražiti potporu. Kad sve to obavim, donijet ću svoju konačnu odluku", rekao je Bandić i najavio skore posjete Moskvi, Rimu i Munchenu gdje će razgovarati s tamošnjim gradonačelnicima i "ispipati" što oni misle o njegovoj predsjedničkoj kandidaturi.

Referendum o maksimirskom stadionu do kraja godine

Bandić je na konferenciji za novinare govorio i o famoznom referendumu za maksimirski stadion. Gradonačelnik Zagreba otkrio je da je razgovarao s Dinamovom upravom, te da su zajedno odlučili da se referendum na kojem će građani odlučiti žele li izgradnju novog stadiona ili obnovu starog mora provesti do kraja tekuće godine.

Bandić je novinarima otkrio i svoje preferencije. "Ja osobno mislim da bi trebalo obnoviti maksimirski stadion, ali o tome moraju odlučiti građani kojima stadion i pripada", kazao je Bandić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara