Bandić: Legaliziranje 9. kata Importanne Gallerije

KAKO bi se riješilo naslijeđeno stanje, bit će legaliziran 9. kat Importanne Gallerije i naplaćene gradske tražbine, a za višak prostora plaćat će se 1,5 puta veći komunalni doprinos, rekao je danas zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Mi smo zatekli problem bespravne gradnje 9. kata Importanne Gallerije, to je pitanje staro osam godina, a sada nije moguće "rezati" 11,5 posto viška prostora. U Galleriji su sada poslovni prostori koji gradu nisu podmirili obveze, rekao je Bandić na konferenciji za novinare nakon sjednice Gradskog poglavarstva.

Inspekcija je na tom gradilištu trebala biti prije osam godina, ali je zatajila, dodao je Bandić.

Rekao je da je i sada u gradnji velikog objekta Hypo Alpe Adria Bank u Slavonskoj aveniji izgrađeno samo 200 četvornih metara prostora više od dopuštenih 75.000 četvornih metara, ali se i na to mora upozoriti, jer se "gabariti ne smiju probijati", rekao je Bandić, dodavši i da
Tekst se nastavlja ispod oglasa

je predviđen i hotel iako ga nema u lokacijskoj dozvoli.

Pročelnik Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada Slavko Dakić predložio je da građevinske inspekcije s državne prijeđu na lokalnu razinu kako bi mogle nadzirati gradnju objekata i spriječiti bespravnu gradnju na početku. Bandić je pak dodao kako je o tome razgovarao s dvojicom ministara bivše vlade i sa sadašnjom ministricom Marinom Matulović-Dropulić, ali da nije bilo razumijevanja.

Grad Zagreb živi od ulaganja, a na tisuću investicija dolazi jedan problem, rekao je Bandić. "Nećemo tući ljude kad probiju gabarite, ali će platiti cijenu", poručio je.

Gradsko poglavarstvo danas je osim rasprave o izmjenama i dopunama Odluke o donošenju GUP-a, koje će dostaviti Skupštini, prihvatilo prijedlog zaključka o nagodbi s Prvostolnicom zagrebačkog Kaptola, istaknuvši da je riječ samo o zamjeni zemlje u istoj zoni i jednakoj cijeni četvornog metra, dakle jedan za jedan.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara