Bandić: Možete mi pljunuti u lice ako maksimirski stadion ne bude gotov 2006.

IAKO je Bandić najavljivao kako će u maksimirski stadion uložiti oko 100 milijuna kuna, prema posljednjim informacijama zagrebački dogradonačelnik odlučio je veći dio novca preusmjeriti na izgradnju škola i vrtića, a za izgradnju maksimirskog rugla dati tek oko 16 milijuna kuna.

Razlog je vrlo jednostavan: bliže se lokalni izbori, pa je Bandić odlučio promijeniti ploču i umjesto glasova Dinamovaca, pridobiti glasove ostalih Zagrepčana.

Kako piše Jutarnji list Dinamov predsjednik Mirko Barišić ostao je zatečen Bandićevom odlukom. “Ako ne mogu utjecati na odluku Gradskog poglavarstva, nemam što komentirati” - izjavio je Barišić za Jutarnji dodajući kako će ulaganje u poslovne prostore postati upitno ne napravi li se uskoro krov iznad sjeverne tribine.

“U pitanju je, ipak, nacionalni stadion i neke odluke gradskih vijećnika ne razumijem. Ali, nogomet je u silaznoj putanji i ljudi valjda znaju što rade.” - zaključio je Barišić.

Voditelj projekta izgradnje stadiona Branko Kincl zabrinut je i smatra kako stadion ne da neće biti završen 2006., već tim tempom neće biti dovršen nikad. Tvrdi kako se sa 16 milijuna kuna mogu dovršiti započeti radovi i napraviti projektna dokumentacija za daljnju izgradnju, te da se može zatvoriti i konzervirati stadion kako ne bi propao.

Dogradonačelnik Bandić, međutim, tvrdi kako razloga za uzbunu nema. Izjavio je kako će novca za stadion biti dovoljno, te da će biti završen na vrijeme, odnosno kako je i bilo planirano 2006. godine.

“Iduće godine gradi se krov iznad sjeverne i zapadne tribine i denivelira se teren. Kao predsjednik povjerenstva za gradnju stadiona jamčim da će biti dovršen 2006., a ako tako ne bude možete mi pljunuti u lice” - izjavio je Bandić za Jutarnji list.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara