Bandić najavio čistku zagrebačkih ravnatelja i direktora

ZAGREBAČKI gradonačelnik Milan Bandić zatražit će da sva 23 direktora trgovačkih društava u vlasništvu Grada te 38 ravnatelja zagrebačkih kulturnih ustanova stave mandate na raspolaganje. "Oni koji rade, nemaju se čega bojati." - poručio je Bandić.

Bandić najavljuje cjelokupnu reorganizaciju u svim gradskim trgovačkim društvima i ustanovama kulture.

“Mislim da će to ljudi sami napraviti i prije nego što to od njih službeno zatražimo. Smatram to moralnim činom u demokraciji”- kazao je Bandić za Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako većini direktora koji vode zagrebačka trgovačka društva mandati istječu u prosincu ove godine, Bandić do tada sigurno neće čekati. Najavio je da će na prvoj sjednici imenovati članove Skupštine trgovačkih društava koja će imenovati i razrješavati direktore dužnosti.

Zagrebački dogradonačelnik Ivo Jelušić smatra da je Bandićev poziv da se stave mandati na raspolaganje politički čin, dok je Skupštinu trgovačkih društava nazvao formalnim "egzekutorom". Objašnjava da će Bandić morati pričekati jer u Skupštini, koja broji 15 članova, sjedi osam članova koje bira Gradsko poglavarstvo. 

Mandat Juliusa Pevaleka, direktora ZET-a, gotovo je na Bandićevu stolu. Smatra da vlasnik može aktivirati mandate ako nije zadovoljan. Pevalek, koji ZET vodi 18 godina, kaže da svoj posao radi odgovorno i profesionalno, ali ako Grad nije zadovoljan, otići će.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara