Bandić naložio istragu Mesićeve kćeri Saše

Bandić naložio istragu Mesićeve kćeri Saše

Tekst: N.A.
Foto: Sandra Šimunović (Cropix)

ZAGREBAČKI gradonačelnik Milan Bandić naložio je Gradskom kontrolnom uredu da preispita kako je potrošeno 2,5 milijuna kuna u tvrtki Terme Zagreb na čijem je čelu kći predsjednika Stjepana Mesića, Saša Mesić, piše Novi list.

Naime, tvrtku Terme Zagreb osnovali su Ina i Grad Zagreb. Sašu Mesić kao svoju predstavnicu u Upravi poduzeća delegirala je naftna kompanija, dok bi ispred Grada Zagreba drugi član Uprave trebao biti Davor Havranek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cilj 50 milijuna eura teškog projekta bio je izgradnja toplica u Blatu, neposredno uz gradilište nikad dovršene Sveučilišne bolnice. Istragu Mesićeve kćeri, kako je za Novi list potvrdio šef Gradskog kontrolnog ureda Mirko Havranek, naložio je sam Bandić.

Prema objašnjenju Saše Mesić, ona je predmet istrage jer njezin otac nije otvoreno podržao Bandićevu kandidaturu za predsjednika Hrvatske i zato što se aktualna gradska vlast želi povući iz projekta i prepustiti ga privatnim vlasnicima.

Mesić je dodala i kako svaki mjesec šalje financijska izvješća gradskoj administraciji koja traži hrpu papira, tako da Bandić raspolaže svom potrebnom dokumentacijom. Dodaje i kako Davor Havranek kao predstavnik Grada nikad nije počeo raditi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara