Bandić: Nisu ni nacisti bili skroz blesavi!

OVIH DANA u Zagrebu vladaju nesnosne vrućine, koje su prema svemu sudeći utjecale i na gradskog šefa Milana Bandića. On je naime, u subotu mrtav-hladan ispalio kako "nacisti nisu bili toliko blesavi".

Bandić se u subotu vraćao s Medvednice, gdje je s novinarima i pročelnicima gradskih ureda obilazio Dom izviđača u izgradnji, kao i radove na skijaškoj stazi gdje bi se sljedeće godine trebao održati ženski slalom Svjetskog skijaškog kupa.

Bandićev autobus je pri povratku skrenuo u Palmotićevu, jednu od brojnih zagrebačkih ulica u kojima su u tijeku građevinski radovi.

Promet je tijekom cijelog dana u toj ulici usporen, a radnici se unatoč nesnosnoj vrućini trude što brže i kvalitetnije obavit veliki posao.

Kada je Bandić u subotu oko podne prošao Vlaškom ulicom, radnici koji su tu ulicu asfaltirali mahnuli su svom gradonačelniku.

Bandić im je uzvratio pozdrave, okrenuo se prema svojim suputnicima, te uzviknuo: "Rad oslobađa!"

Objasnio je kako mu radnici izgledaju vidljivo sretni i zadovoljni, ta da ga to iznimno veseli, piše Novi list.

Njegovi su ga pratitelji začuđeno pogledali, pokušavajući shvatiti kako netko može biti sretan dok asfaltira cestu na plus 40.

Jedan od gradskih čelnika potiho je rekao Bandiću da bi ipak trebao malo pripaziti što govori pred novinarima, na što se Bandić tek osmjehnuo uz riječi: "Pa ne vjerujete valjda da su nacisti bili skroz blesavi?"

Podsjetimo se, parola "Rad oslobađa" bila je vidno istaknuta na ulazima u nacističke logore.

Milan Bandić zanijekao je da je obilazeći zagrebačke ulice na kojima se izvode radovi izjavio da "rad oslobađa" te da "nacisti nisu bili skroz blesavi", kako je to danas objavio riječki Novi list.

"S indignacijom odbacujem monstruozne konstrukcije, objede i laži - rekao sam nisu marksisti bili blesavi ljudi, pa makar me optužili da širim marksističku ideologiju", izjavio je Bandić na konferenciji za novinare.

Najavio je da će zbog tog teksta zadovoljštinu zatražiti na sudu. Sav novac koji dobije, a vjeruje, kaže, da će ga dobiti, uplatit će u Wiesenthalov fond za pronalaženje nacista.

"Očekujem od štovanoga Novog lista da objavi javni demanti i da se ispriča, no neovisno o tome, zadovoljštinu ću zatražiti na sudu", istaknuo je Bandić.

Činjenicu da je Novi list već danas komentirao neprovjereni tekst popratio je riječima da to nalikuje na Višinskoga.

Bez odgovora je ostavio ponovljeno novinarsko pitanje je li mu taj komentar (u kojemu komentator piše da je možda Bandić ustvari htio citirati Marxa) dao ideju da ustvrdi kako je umjesto nacisti upotrijebio riječ marksisti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, odbio je tvrdnje da se izvlači.

"Nisam lagao, niti bježao", uzvratio je novinaru koji je ustvrdio kako je i prvi put, kad je vozio pod utjecajem alkohola, uhvaćen u laži.

"Platio sam cijenu tog slučaja", rekao je Bandić.

Zagrebački je gradonačelnik također je odbio prozivke da je seksist. "Nisam seksist. Ispričavam se ako sam nekoga uvrijedio tom izjavom, danom u neformalnom razgovoru", uzvratio je Bandić novinaru koji ga je podsjetio da je sjednice Poglavarstva zatvorio za javnost uz obrazloženje da pogled na novinarke dekoncentrira njegove članove.

Postavljanje plakata na ulazu i izlazu u grad s izrazom dobrodošlice i željama za sretan put objasnio je praksom europskih gradonačelnika. Najavio je da će se njihova cijena znati ovih dana, da gradu i gradonačelniku nitko ništa ne daruje, niti bi on na to pristao.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara