Bandić o budućnosti Vlade: Treba biti pošten i donijeti odluku. U Zagrebu bi to trajalo 24 sata

Bandić o budućnosti Vlade: Treba biti pošten i donijeti odluku. U Zagrebu bi to trajalo 24 sata

Foto: FAH

VLADA je na klimavim nogama, saborska većina je pod upitnikom. Kome će se prikloniti oni iz redova Stranke rada i solidarnosti? Milan Bandić nije htio otkriti ima li on kojeg asa u rukavu, budući da je dolaskom na Opći sabor HDZ-a, dao podršku prvim potpredsjendiku Vlade Tomislavu Karamarku, čija pozicija u Vladi ovisi o tome hoće li ili ne dobiti povjerenje saborskih zastupnika…

"Nije u pitanju koga ja imam danas, sutra ili prekosutra. Pitanje je da se stvar uozbilji. Opet ću citirati pokojnog kardinala Kuharića: Ima istina od koljih ne možete odstupati, ima granica na kojima morate stati i ima položaja sa kojih ne smijete uzmicati. To je poruka kolegama na državnoj razini s kojima tvormo većinu u Vladi. Mislim da je to i vrapcima na grani već jasno."

Bandić je pjesnički bio nastrojen i na temu budućnosti Vlade. Ovaj put nije citirao Kuharića, već velikog Krležu…

"Nigdar nije bilo, d anekak nije bilo. Nigdar ne bu da nkak ne bu. U Zagrebu, ja ne bih jednog sata, a ne dana, mučio svoje sugrađane. To je nepošteno prema ljudima. Ili ide ili ne ide. Treba biti pošten i donijeti odluku. U Zagrebu bi to trajalo 24 sata. Zašto mučiti sebe i druge kad ne ide."

Inače, Bandiću je danas točno 16 godina otkako sjedi na tronu Gradske uprave.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara