Bandić otišao u Moskvu na sastanak s čovjekom od najvećeg Putinovog povjerenja

Bandić otišao u Moskvu na sastanak s čovjekom od najvećeg Putinovog povjerenja

Foto: YouTube, Fah

ZAGREBAČKI gradonačelnik Milan Bandić ovih dana boravi u Rusiji, točnije u Moskovi, a na poziv tamošnjeg gradonačelnika Sergeya Sobyanina. Prema službenoj najavi Bandić će sudjelovati na Urbanističkom forumu u organiziciji moskovske Vlade.

Treći čovjek Rusije iza Putina i Medvjedeva

Riječ je o savjetodavnom forumu na kojm se raspravlja problemima i izazovima modernih gradova u područjima "održivog razvoja i urbane aglomeracije".


No, mimo Foruma, Bandić je najavio kako će se na posebnom sastanku susresti s gradonačelnikom Sobyaninom.  Sobyanin važi kao vrlo bliski suradnik Vladimira Putina te se smatra trećim najmoćnijim čovjekom Rusije odmah iza Putina i Dmitrija Medvedjeva.

Sobyanin je bio šef Putinove izborne kampanje, te šef kabineta premijera Putina. Nakon 2010. godine imenovan je na mjesto gradonačelnika Moskve, a na izborima 2013. godine to mjesto je i potvrdio.

Ne znaju zašto Bandić sada ide u Rusiju

Od bliskih suradnika gradonačelnika Bandića pokušali smo saznati razloge njegova odlaska u Rusiju, no ostali smo bez odgovora. Većini njih bio je vrlo čudan "tajming" odlaska svog šefa u Moskvu te smatraju kako je ipak trebao izbjeći odlazak kod Putina. 

Posebno nakon medijskih napisa o povezanosti ruskog kapitala i HDZ-a.

Naime, sada već bivšem šefu HDZ-a Tomislavu Karamarku, nesuđenom Bandićevom partneru za propalo preslagivanje Sabora, zamjerali su se kontakti s ruskim investitorima te vezu u slučaju Ine i MOL-a.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara