Bandić postaje kralj reklama u Zagrebu

GRAD Zagreb iznimno je nezadovoljan što je gotovo desetak tisuća reklamnih panoa postavljeno bespravno, pa je "zagrebački šerif" Milan Bandić odlučio preuzeti vlast nad svim lokacijama predviđenim za reklamiranje.

Navodi se kako u gradu vlada kaos jer se nijedna agencija ne pridržava pravila o razmacima između panoa, pa se Grad prihvatio zadatka izrade plana o postavljanju spornih plakata.

"Gradonačelnik Bandić također na tome inzistira, te više nećemo dopustiti da se zbog ovakvog načina poslovanja nagrđuje izgled grada, ali i uništavaju spomenici kulture, kao što je to slučaj u Miramarskoj ulici. Bit će teško uspostaviti red, ali nećemo odustati od ovog plana." - kazao je o odluci Grada Davor Jelavić, pročelnik za prostorno uređenje i zaštitu okoliša grada Zagreba.

Prema toj odluci istu će sudbinu doživjeti i sve reklame na pročeljima zgrada koje su postavljene direktno na fasadu.

Hrvatska udruga poslodavaca, kao i većina tvrtki koja se bavi reklamiranjem šokirana je odlukom Grada, jer postoji mogućnost da ona mnoge od njih dovede do bankrota, s obzirom da im većinu njihove zarade donosi upravo oglašavanje na zagrebačkoim panoima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Neuobičajeno je da se lokalne vlasti bave biznisom. One bi, kao i država, trebale stvarati preduvjete za razvoj poduzetništva, a ne biti direktan konkurent poduzetnicima. Zar će Grad postati merketinška kompanija? Također, hoće li Grad sutra odlučiti i da će otvarati benzinske crpke i dućane na svojem zemljištu? I tko će tvrtkama koje su uložile svoj novac objasniti što se događa?" - pita se Đuro Popijač, direktor Hrvatske udruge poslodavaca.

Bandić, što i ne čudi previše, nije želio komentirati kako će gospodariti plakatiranjem u Zagrebu. Rekao je tek kako prije svega treba napraviti inventuru stanja, za što Ured ima tri mjeseca.

Kao što je to bio slučaj s dosadašnjim promjenama unutar Grada, i ovu je odluku Bandić donio po uzoru na Beč.

Na pitanje novinara Jutarnjeg lista je li ga na takvu inventuru potaknulo to što je nedavno u gradu vidio predizborni plakat Vesne Pusić, iako je od izbora prošlo već dva mjeseca, Bandić je odgovorio: "Ne gledam plakate po gradu, ni onih koji su dobili, ni onih koji su pobijedili. Onih koji su dobili da se ne bi umislili, a onih koji su izgubili, da ne bih radio kao i oni."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara