Bandić razmišlja: Kandidirati se za predsjednika ili ne, pitanje je sad

Tekst: P.V.
Foto: Miroslav Kiš / Cropix

"JOŠ ĆU malo razmisliti", opet je zagonetno Milan Bandić odgovorio na pitanje o predsjedničkoj kandidaturi. Već tjednima iz kruga Bandićevih najbližih suradnika dolaze informacije kako će se zagrebački gradonačelnik uključiti u trku za Pantovčak, a najbolja potvrda takvih tvrdnji je "kampanja" koju je započeo ovog ljeta obilazeći sve krajeve Hrvatske.

"Zahvalan sam građanima i medijima koji me podržavaju"

No, na pitanje hoće li se kandidirati za predsjednika ili ne, Bandić uporno izbjegava direktan odgovor. Najbliže odgovoru što su novinari dobili od zagrebačkog gradonačelnika bila je rečenica: "Kandidirat ću se za predsjednika kad osjetim da mogu pobijediti, neću biti samo sudionik". Danas je Bandić barem potvrdio da razmatra kandidaturu i na predstojećim izborima.

"Zahvalan sam građanima i medijima koji me podržavaju, ali moram još malo razmisliti o kandidaturi za predsjednika", rekao je Bandić. Istovremeno, krugovi bliski zagrebačkom gradonačelniku šuškaju kako će Bandić svoju kandidaturu objaviti tijekom idućih nekoliko dana. Ukoliko se Bandić kandidira za predsjednika, značit će to njegovo direktno izbacivanje iz SDP-a (kao što se u HDZ-u dogodilo Nadanu Vidoševiću) zato što je najveća oporbena stranka već odredila Ivu Josipovića za svog kandidata.

Bandić potvrdio kandidaturu za predsjednika zagrebačkog SDP-a

Na konferenciji za novinare koju je danas održao, Bandić je potvrdio da će se četvrti put kandidirati za predsjednika zagrebačkog SDP-a, te je ponovio da Gradskom uredu i Holdingu predstoje čistke. "Odgovornost će snositi svi oni koji su izgubili motiv ili kompetenciju za rad, koji nisu na tragu politike za koju su građani glasovali i koji su zapošljavali nove radnike usprkos preporuci da se to ne radi", rekao je Bandić

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara