Bandić sve nepopularniji: Dvije trećine Zagrepčana nezadovoljno načinom na koji se vodi grad

Bandić sve nepopularniji: Dvije trećine Zagrepčana nezadovoljno načinom na koji se vodi grad

Tekst: J.Š.
Foto: Bruno Konjević (Cropix)

ČAK DVIJE trećine građana Zagreba nezadovoljno je sadašnjom politikom upravljanja gradskim resursima i proračunom Grada Zagreba, rezultat je istraživanja Gfk Centra za istraživanje tržišta u suradnji sa zagrebačkim uredom Heinrich Boll Stiftung. Točnije, njih 29 posto u potpunosti je time nezadovoljno, dok je njih 36 posto uglavnom nezadovoljno. Izrazito zadovoljnih je tek tri posto, a njih 26 posto uglavnom su zadovoljni.

Do tako poraznih rezultata za gradonačelnika Milana Bandića došlo se istraživanjem provedenim na uzorku od 500 građana grada Zagreba koji su natpolovičnom većinom (54 posto) mišljenja kako će Zagreb, nastavi li se razvijati na ovakav način, za deset godina biti jedan od najzapuštenijih gradova Europe, s nižim standardom, lošijom kvalitetom življenja i nedostatkom mogućnosti da građani sudjeluju u oblikovanju daljnjeg razvoja grada. Njih 17 posto ne zna kako bi Zagreb mogao izgledati za deset godina, a tek 29 posto građana drži da će hrvatska metropola tada biti ugodnija i bolja za življenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavni krivac - Bandić

Istraživanje je pokazalo i da čak 86 posto građana u potpunosti ili uglavnom podržava aktivnosti i metode Prava na grad i Zelene akcije u "obrani" Varšavske, dok više od polovice građana (55 posto) smatra da projekt "Cvjetni" nije od javnog interesa. Da se ipak radi o projektu od javnog interesa smatra 26 posto građana. 19 posto građana nema mišljenje o tome. Ustupanje javnog prostora pješačke zone za potrebe projekta "Cvjetni" Tomislava Horvatinčića ne podržava više od dvije trećine građana, dapače 83 posto građana preferira upravo suprotno - da se pješačke zone u centru grada prošire u odnosu na izgradnju novih podzemnih garaža.

Milan Bandić sa 40 posto i Gradska skupština sa 27 posto glasova imaju titulu najodgovornijih za slijed događaja u Varšavskoj koji je rezultirao uhićenjima prosvjednika, a više od tri četvrtine građana ne smatra opravdanom policijsku intervenciju u Varšavskoj ulici.  Policijsku akciju nad građanima prosvjednicima podržava 7 posto građana.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara