Bandić uskoro na pet velikih ekrana u Zagrebu

VEĆ NEKO vrijeme u zagrebačkom gradskom poglavarstvu priprema se projekt prikazivanja sjednica Gradskog poglavarstva i Gradske skupštine na velikim info zaslonima na pet lokacija u gradu. Gradske događaje uživo bi tako na 10-metarskim LED zidovima građani mogli pratiti, između ostalog, i na središnjem zagrebačkom trgu - Trgu bana Jelačića, prenosi Jutarnji list.

Gradonačelnik Milan Bandić ovaj idejni projekt jučer nije htio potvrditi, već je kazao kako će sve biti poznato na vrijeme. Proteklih šest mjeseci putem interneta građani su mogli uživo pratiti sjednice Poglavarstva na internetu, no ovim bi projektom one postale znatno dostupnije građanima. Zagrebačke vlasti formirat će i redakciju kojoj bi zadaća bila kreiranje programa koji bi se prikazivao na tim zaslonima.

Osim političkog programa, građani bi tako mogli pratiti i raspored vožnje javnog gradskog prijevoza te osnovne turističke informacije o gradu. Zdravko Čokić, posebni savjetnik Milana Bandića dao je naslutiti kako bi se postavljanje LED zaslona moglo dogoditi već potkraj godine, rekavši kako će građani na njima moći pratiti otvaranje rukometne arene na Laništu, čiji je dovršetak zacrtan za 15. prosinca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Još smo u fazi ideje, no potpora gradonačelnika postoji. Potrebno je mnogo posla, ali vjerujem da će se na kraju isplatiti. Naime, novac uložen u ovaj projekt lako bi se mogao povratiti reklamnim prostorom u programu", rekao je Čokić.

Neki od zastupnika u Gradskoj skupštini u ovoj inicijativi vide lukav način za početak predizborne kampanje za lokalne izbore iduće godine. "Mislim da je to početak predizborne kampanje, jer ako projekt i zaživi, davati će se samo one informacije koje Poglavarstvo želi", smatra HNS-ova zastupnica Alenka Košiša Čičin-Šain, dok Marko Zubović iz HDZ-a vjeruje kako je to vrlo očit način iskorištavanja novca građana za privatne svrhe, osmišljen zbog nadolazećih lokalnih izbora.

K.S.
Foto: Index (Arhiva)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara