Bandićev propust: Mjerilo za visinu cijene vrtića je dohodovni ili prihodovni cenzus?

Bandićev propust: Mjerilo za visinu cijene vrtića je dohodovni ili prihodovni cenzus?

Foto: Ilustracija

UDRUGA Vrtić za sve tvrdi kako se Gradu, odnosno Bandiću omaknuo još jedan propust te se pita je li mjerilo za visinu cijene vrtića dohodovni ili prihodovni cenzus.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Naime, službeni dokument koji roditelji dobivaju u vrtićima referira se i na prihodovni cenzus iako se u raspravama oko načina definiranja novih cijena vrtićkog smještaja neprestano govorilo o dohodovnom cenzusu kao ključnom kriteriju.

"Kako je prihod širi pojam od dohotka, osim što je u pitanju još manje pravedan način naplate jedne te iste usluge različitim subjektima, ovime se širi  prostor za dodatne manipulacije podacima te uvodi još veća zbrka u ionako mutna posla", kažu u Udruzi Vrtić za sve te najavljuju ustavnu tužbu protiv Grada.

"Udruga Vrtić za sve oštro se protivi nejasnim kriterijima kako upisa u vrtiće, tako i naplate te usluge.  Cjelokupna zbrka ide u prilog samo gradskoj vlasti, jer očigledno je da im je jedini interes dodvoriti se dijelu birača, budući da s ovakvim modelom izračuna nema govora čak ni o krpanju rupa u gradskom proračunu. Podsjećamo da se u cijeloj priči oko upisa u dječje vrtiće i plaćanja istih krše ustavna prava građana, što ćemo i dokazati na sudu", izjavila je predsjednica udruge Petra Razić Rogić. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara