Bandiću milija gradonačelnička od saborske fotelje

ZAGREBAČKI gradonačelnik Milan Bandić je na sjednici zagrebačke Gradske skupštine potvrdio kako je promijenio odluku te će se u pohodu na gradonačelničku fotelju naći i 2009. godine.

Bandić, koji je uvjeren kako će SDP u Zagrebu pobijediti i na lokalnim izborima, rekao je kako će unatoč činjenici da je kao prvi na listi SDP-a za II. izbornu jedinicu osvojio mandat saborskog zastupnika i dalje ostati zagrebački gradonačelnik.

"Moj izborni projekt je Zagreb i sve što sam činio u političkom i obiteljskom životu vezano je za Zagreb", odgovorio je Bandić na upit Joška Morića u iz DC-a o tome hoće li sad napustiti gradonačelničku poziciju i prijeći u sabornicu.

"Niti sam šef orkestra, niti sam šef USKOK-a"

Na sjednici skupštine postavljalo se još mnogo aktualnih pitanja pa je HNS-ovka Alenka Košiša Čičin-Šain kod gradonačelnika provjerila stanje ispravnosti zagrebačke vode. "Voda u Zagrebu ispravna je za piće. Analiza vode obavlja se svaka 24 sata. Moram smiriti ljude i reći da mineralnih ulja nema u vodi prije vodomjera", rekao je Bandić, dodajući kako se "kad je voda u pitanju, ne smiju otvarati vrata politizaciji".

Bandić je rekao i kako će "sada kada su prošli parlamentarni izbori u Zagrebu biti manje zagađene vode, urušavanja grada i pucanja zgrada", dok je na upit istražuje li USKOK njega i njegove suradnike odgovorio: "Niti sam šef orkestra, niti sam šef USKOK-a, nego gradonačelnik. Samo neka institucije i dalje rade svoj posao".

Rasprava o GUP-u teče mirno

U Gradskoj se skupštini raspravlja i o Generalnom urbanističkom planu (GUP) pa je Jurica Meić iz SDP-a upitao Bandića kada će se utvrditi kriteriji za dodjelu prostora u neprofitnom sektoru. Gradonačelnik mu je na to odgovorio kako će sljedeći tjedan biti obznanjeno izvješće o tome kako se koriste gradski prostori te kako bi se Centar za mlade mogao naći u bivšoj strojarnici, između nekadašnje tvornice ulja i tvrtke Pluto.

Raspravljalo se još i o izgradnji vrtića u Sesvetskom Kraljevcu te o plinofikaciji Markuševca. Na upit HSP-ovca Pere Kovačevića o tome kako će grad u prosincu namiriti sredstva potrebna u proračunu, gradonačelnik je rekao kako će o tome raspravljati sutra.

I.M.
Foto: S.G.F.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara