Banja Luka: O kandidaturi biskupa Komarice za Nobelovu nagradu

GLAVNI tajnik Internacionalne lige humanista prof. Zdravko Šurlan danas je novinarima u Banjoj Luci obrazložio kandidaturu banjolučkog biskupa msgr. dr. Franje Komarice za Nobelovu nagradu za mir koju je, na temelju ovlasti Nobelova odbora za kandidiranje, obavio poznat i cijenjen znanstvenik prof. dr Irfan Zulić.

Prigodnu studiju dvadeset znanstvenika koja argumentira kandidaturu biskupa Komarice poduprlo je više od trideset uglednih političara, znanstvenika i humanista iz Europe. Kandidaturu je blagoslovio i patrijarh Srpske pravoslavne crkve Pavle.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Biskup Komarica je novinarima kazao da nije učino ništa posebno osim što je bio "dužan učiniti prema čovjeku, prema istini, pravdi, pomirenju i nesebičnu poštovanju drugih ljudi".

"Jako mi je stalo da se pomire prisilno zavađena braća. Nadu mi daju svakodnevni susreti s ljudima koji su spremni okrenuti se budućnosti, dati i prihvatiti ruku pomirbe, pomoći afirmiranju čovjeka bez obzira na njegovu nacionalnu, vjersku ili bilo kakvu drugu pripadnost", rekao je biskup Komarica, kandidat za Nobelovu nagradu za mir.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara