Banja Luka očekuje više od 31 tisuće hodočasnika

PREDSJEDNIK crkvenog organizacijskog odbora za pripravu dolaska pape Ivana Pavla II. u Banju Luku 22. lipnja, msgr. Anto Orlovac, priopćio je da je do utorka do 12 sati svoj dolazak u Banju Luku potvrdilo više od 31 tisuće hodočasnika.

Katolički župni uredi dobili su nalog da i u srijedu distribuiraju ulaznice za misu kod samostana Petričevac, gdje će Sveti Otac u nedjelju proglasiti blaženim banjalučkog laika Ivana Merza.

Orlovac je također priopćio da je do utorka dolazak u Banju Luku potvrdilo 40 biskupa, nadbiskupa i kardinala, 293 svećenika, i 279 redovnica.

Crkveni odbor u utorak je predstavio i prigodna izdanja u povodu Papina posjeta, kao i vodič za goste i hodočasnike koji je izdala gradska uprava Banje Luke.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na oltaru koji je priređen uz samostan Petričevac završavaju se radovi, i to uglavnom na dekoriranju, a cvijeće, koje je poklon grada Zagreba, bit će postavljeno u subotu uvečer, uoči misnoga slavlja.

Za hodočasnike, koji će na prostor samostana Petričevac moći ulaziti u nedjelju već od tri sata ujutro bit će otvoren 21 ulaz, dok će za crkvene velikodostojnike, visoke goste i novinare biti otvoren poseban ulaz.

Crkveni organizacijski odbor precizira da su zdravstvena služba, vodiči i redari-volonteri odlično organizirani. Posebno priznanje za dosadašnje aktivnosti crkveni Organizacijski odbor upućuje Ministarstvu unutarnjih poslova Republike Srpske.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara