Banja Luka: Podravka sve prisutnija na tržištu RS

TVRTKA Podravka iz Koprivnice mogla bi izravno utjecati na stvaranje uvjeta za gospodarski održivi povratak Hrvata u Republiku Srpsku, izjavio je u petak generalni konzul Republike Hrvatske u Banjoj Luci Ivan Lepoglavec nakon povratka iz Koprivnice gdje je sudjelovao u razgovorima izaslanstva vlade Republike Srpske koje je predvodio potpredsjednik vlade i ministar za trgovinu i turizam Boris Gašpar i poslovodstva Podravke.

Tvrtka iz Koprivnice je u 2003. godini ostvarila ukupan prihod od 439 milijuna eura, a 10 do 15 posto te svote realizirano je na tržištu Republike Srpske, izjavio je generalni konzul za Hinu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Koprivnici se posebice razgovaralo o kooperaciji u proizvodnji voća i povrća za potrebe Podravke što bi otvorilo nove mogućnosti zapošljavanja Hrvata-povratnika, rekao je Lepoglavec i dodao da je kooperacija moguća i u prerađivačkoj industriji mesa.

Generalni konzul Lepoglavec podsjetio je i na sve bolje rezultate koje na tržištu RS i u suradnji s lokalnim partnerima postižu tvornice Kraš iz Zagreba, Prehrana iz Varaždina i Drvodjelac iz Ivanca.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara