Banja Luka: Pripreme za doček Pape

TIJEKOM posjeta Pape BiH u nedjelju na širem području Banje Luke bit će raspoređeno 39 mobilnih zdravstvenih ekipa koje će se brinuti za hodočasnike i visoke goste, priopćio je danas Pododbor za zdravstvo pri odboru za pripremu dočeka Ivana Pavla II.

Toga dana će dežurati klinički centar u Banjoj Luci, te domovi zdravlja u Laktašima, Prnjavoru i Bosanskom Novom, odnosno na pravcima na kojima se očekuje dolazak hodočasnika. Zdravstvenu ekipu koja će biti isključivo na raspolaganju Svetom Ocu, čini 7 najboljih liječnika-specijalista i 4 zdravstvena tehničara, pripćeno je iz Pododbora za zdravstvo.

U zdravstvenom osiguranju posjeta pape Ivana Pavla II. angažirano je ukupno 70 liječnika-specijalista, 106 medicinskih sestara i 20 profesionalnih vozača vozila hitne pomoći.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pročelnik crkvenog organizacijskog pododbora za protokol msgr. Miljenko Aničić priopćio je da će misu pratiti 270 uglednika koji su gosti Crkve, oko 450 svećenika, 500 časnih sestara, 41 biskup, nadbiskup i kardinal, a samo autobusima će doći 35.000 hodočasnika. Broj onih koji će doći osobnim prijevozom još nije točno utvrđen, jer će se ulaznice za liturgijsko slavlje moći dobiti i na graničnim prijelazima, odnosno ulazima u Bosnu i Hercegovinu.

(Hina) spod sb

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara