Banja Luka: Pripreme za Papin dolazak

PRILIKOM svojega boravka u Banja Luci 21. lipnja, poglavar Rimokatoličke crkve Papa Ivan Pavao II. će Banjalučanina Ivana Merza proglasiti blaženim najvjerojatnije na vojnom aerodromu Zalužani saznaje se iz izvora bliskog banjalučkoj biskupiji.

Naime, u odnosu na prostore samostana Petrićevac i gradski park "Mladena Stojanovica", koje je za nedavna posjeta izaslanstvo Sv. Stolice također razgledalo, spomenuti aerodrom jedini je pogodan za prihvat oko stotinu tisuća vjernika, koliko se za ovu prigodu očekuje u Banja Luci.

U Skupštini grada već se uvelike obavljaju pripreme za ovaj događaj, a gradonačelnik Banja Luke Dragoljub Davidović u posjetu Pape pridaje ne samo pastoralni i politički značaj, nego i prigodu da se Banja Luka predstavi kao uzoran domaćin svojim hotelskim, ugostiteljskim i svim drugim uslugama. "Svjesni smo značaja? događaja koji doživljavamo i kao čast i kao stanovito priznanje, ali isto tako i obvezu da dostojno smjestimo ne samo veliki broj hodočasnika nego i novinara i svih drugih koji će tada doći u Banja Luku" kaze Davidović. On je dodao da, s obzirom na ograničene kapacitete za smještaj u samom gradu, organizatori namjeravaju angazirati hotele i motele u Laktašima, Čelincu, pa i drugim mjestima.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za razliku od gradonačelnika koji je zbog Papina posjeta mobilizirao gradsku upravu, Turistički savez Banja Luke još nema adekvatan program ponude.

Glavni urednik banjalučkog tjednika "Novi reporter" Igor Gajić je rekao da u povodu Papina posjeta namjeravaju prirediti posebno izdanje u kojem bi, osim iscrpna životopisa Ivana Pavla II. i povijesti katoličke crkve na ovim prostorima, publicirali i pregled svih dosadašnjih posjeta Pape Hrvatskoj i BiH.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara