Banja Luka: Pripreme za Papin posjet

Posjet pape Ivana Pavla II. Banja Luci je veliki događaj koji će na pravi način reprezentirati RS i BiH i u vezi s tim sve pripreme će biti obavljene temeljito i na vrijeme, izjavio je predsjednik srpskoga entiteta Dragan Čavić nakon današnjeg susreta sa članom Predsjedništva BiH Draganom Čovićem, koji je ujedno i predsjednik Organizacijskog odbora za Papin posjet.

Čović je kazao da je Papin posjet iskušenje za sve u BiH i Republici Srpskoj u smislu organizacije ovog događaja. On je također procijenio da će oko 100.000 vjernika i hodočasnika biti prisutno činu Papina proglašenja Banjalučanina Ivana Merza blaženim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Iako je posjet Ivana Pavla II. Banja Luci 21. lipnja pastoralnog karaktera, Čović je naglasio da vlasti u BiH žele da ona ima i državničku dimenziju, čime bi se cijelome svijetu odaslala poruka o pozitivnim reformama u BiH.

Nakon današnjeg susreta službeno je priopćeno da je predsjednik RS Dragan Čavić prihvatio biti u Organizacijskom odboru za pripremu papina posjeta Banja Luci.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara