BANJA LUKA: uoči papina posjeta uhićeni mogući izgrednici

Policija Republike Srpske u noći s četvrtka na petak uhitila je više osoba za koje je postojala sumnja da bi mogli predstavljati prijetnju posjetu pape Ivana Pavla II. Banjoj Luci, objavilo je ministarstvo unutarnjih poslova RS. L

Glasnogovornik MUP-a Republike Srpske Zoran Glušac potvrdio je da je policija u noći na petak u banjalučkoj općini, te općinama Laktaši i Bosanska Gradiška, privela više osoba, a prilikom pretresa njihovih kuća i stanova zaplijenila nekoliko ručnih bombi, streljivo i lovačko naoružanje.

Novinska agencija SRNA objavila je da se radi o pripadnicima "četničkog pokreta" i osobama poznatima po nizu nacionalističkih izgreda u kojima su sudjelovali posljednjih godina.

Protiv njih su podnesene prekršajne i krivične prijave, a Glušac je naglasio da se ovakve akcije policije provode neprekidno, te da je od petka navečer vidljivo "operativno pokrivanje" sjeverozapadnog prostora RS zbog posjeta pape Ivana Pavla II.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

MUP RS je izdao oko 12 tisuća akreditacija za Papin posjet. Naime, osim novinara, katalogizirane akreditacije dobili su pripadnici policije, medicinskog osoblja, vatrogasci, carinici, te svi posebni gosti državnog i crkvenog protokola te brojni sudionici kulturno-umjetničkog programa koji će se odvijati na prostoru samostana Petričevac gdje će u nedjelju Sveti Otac predvoditi misno slavlje u čast beatificiranja katoličkog laika Ivana Merza.(Hina) spod dj

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara