Bankrot SkyEuropea oštetio dubrovačke ugostitelje za desetke tisuća eura

Bankrot SkyEuropea oštetio dubrovačke ugostitelje za desetke tisuća eura

Tekst: Z.J.
Foto: Admir Buljubašić / Cropix

NISKOBUDŽETNA zrakoplovna kompanija SkyEurope, nakon svoga bankrota, dubrovačkoj je zračnoj luci ostala dužna oko 20 tisuća eura, a šteta nanijeta dubrovačkom gospodarstvu je višestruko veća. Prema riječima direktora zračne luke Dubrovnik Tončija Peovića, bankrotom SkyEuropea je otkazano pedesetak letova kojima bi doputovali gosti iz Beča, Bratislave i Praga.

Financijsko dugovanje češke tvrtke bi bilo puno veće da im 15. kolovoza Zračna luka Dubrovnik  nije uvela neposredan način uplate svojih usluga znajući za financijske poteškoće u kojima se tvrtka nalazi, prenosi Jutarnji list.

Ugostitelji najveći gubitnici

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bankrot SkyEuropea se nije dogodio preko noći. Oni imaju financijskih problema već godinama, zbog čega smo s njima bili oprezni, ali smo istodobno održavali korektan poslovni odnos", objašnjava Peović. Ipak, najvećim gubitnicima nakon bankrota SkyEuropa se smatra dubrovačke gospodarstvenike i ugostitelje koji će ostati bez gostiju koji su trebali sletjeti u Dubrovnik.

Podsjetimo, jedna od najpoznatijih srednjoeuropskih niskobudžetnih zrakoplovnih kompanija, SkyEurope Airlines, objavila je bankrot nakon sedam i pol godina poslovanja. Kompanija koja je prvi let uspostavila 13. veljače 2002. godine i koja je godišnje prevozila 3,7 milijuna putnika, na svojim je stranicama objavila kako su "obustavljene sve operacije kompanije".

Od početka lipnja SkyEuropom je u dubrovačku zračnu luku doputovalo oko 8.500, a otputovalo oko 8 tisuća putnika.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara