Baptistički svećenik moli za smrt Baracka Obame

Tekst: Z.J.
Foto: Ilustracija

BAPTISTIČKI svećenik u američkoj saveznoj državi Arizoni, na nedjeljnoj je molitvi rekao da moli za smrt američkog predsjednika Baracka Obame. Opisujući prvog čovjeka Bijele kuće, svećenik Steven Anderson je rekao je on "ubojica" i "musliman", a kao takav da je i "zao čovjek". Posebno je uznemirujuća činjenica što je svećenik svoj govor održao dan prije dolaska američkoga predsjednika u tu saveznu državu. Stručnjaci vjeruju da je takav govor, poziv na nasilje odaslan s oltara. Sam svećenik je i u izjavi za postaju ABC, potvrdio da "mrzi Baracka Obamu", te da se moli za njegovu smrt, objašnjavajući da ne želi da Obama pogine ili da bude na njega izvršen atentat, već da se "nada da će Bog uslišiti njegove molitve te da će Barack Obama oboljeti od tumora na mozgu i preminuti kao i senator Ted Kennedy".

Također, Anderson je objasnio da mržnja koju osjeća prema Obami nije vezana uz njegovu političku funkciju, već uz samu osobu predsjednika. Među razlozima za mržnju prema Obami, svećenik je naveo predsjednikovu podršku pravu na pobačaj što Steven Anderson naziva "nasiljem". Osim toga, predsjednika je nazvao i "socijalističkim zlom" te mu poželio "pakao".

Američki stručnjaci za sigurnost su u svojim osvrtima na slučaj Anderson izjavili da svećenik nije prešao liniju te pozvao na ubojstvo ili zaprijetio predsjedniku ili njegovoj obitelji, ali da je njegova molitva zacijelo utjecala na njegove vjernike.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara