Barcelona sjedište dodjele nagrada europskog filma 2004.

BARCELONA će sljedeće godine biti sjedište XVI. izdanja dodjele nagrada europskog filma zbog svoje važnosti kao "jedan od svjetskih centara kinematografije", objavio je predsjednik Akademije europskog filma (EFA) Nik Powell ovih dana.

EFA će 2004. godine organizirati novi oblik svečanosti koja će uključivati 16 nagrada među kojima nagradu za doprinos filmskoj umjetnosti, nagradu za najbolji europski film te nagrade za najboljeg europskog glumca, glumicu i redatelja.

Svečanost, čiji će program uključivati tradicionalnu konferenciju EFA-e, iduće godine posvećenu važnosti uloge glumca u distribuciji i prikazivanju filmova, poklopit će se s održavanjem Foruma kultura Barcelona 2004. i proslavom godine posvećene slikaru Salvadoru Daliju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Još nismo odlučili gdje će se održati dodjela nagrada jer je Barcelona prepuna odgovarajućih mjesta", izjavila je glumica Assumpta Serna, jedna od osoba koje su najviše utjecale na to da ovaj španjolski grad postane sjedište dodjele europskih nagrada.

"To će biti prigoda za promociju europskog, ali i španjolskog filma", kazala je Serna.

Akademija europskog filma osnovana je prije 15 godina, a okuplja 1600 profesionalaca iz cijele Europe.

Prošle godine je nagradu za najboljeg redatelja, najbolji film i najbolji scenarij dobio španjolski redatelj Pedro Almodovar za svoje djelo "Pričaj s njom".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara