Barr podnio službenu ponudu za Plivu

TVRTKA Barr Pharmaceuticals danas je objavila da je njena europska podružnica Hrvatskoj agenciji za nadzor financijskih usluga (HANFA) podnijela ponudu za kupnju 100% dionica Plive d.d.

Sukladno hrvatskom Zakonu o preuzimanju dioničkih društava i uputama HANFA-e, Barru je svaka diskusija vezana uz iznos i detalje svoje ponude zabranjena sve do primitka odobrenja HANFA-e i Barrove službene objave uvjeta ponude u hrvatskim medijima, navodi se u priopćenju kompanije.

Prema hrvatskom zakonu HANFA ima 14 dana za davanje mišljenja, no, po vlastitom nahođenju za to može uzeti i dodatnih 30 dana. HANFA je obvezna osigurati da sve formalne ponude ispunjavaju sve aspekte hrvatskog Zakona o preuzimanju dioničkih društava, te da postoje odgovarajuća financijska sredstva kojima se podupire podnesena ponuda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barr je 24. srpnja 2006. godine najavio da je spreman ispuniti sve zahtjeve američke Savezne trgovinske komisije (FTC) vezane uz predloženu ponudu za kupnju 100% dionica Plive. S time u vezi, američka kompanija je u formalnu ponudu nije uvrstila niti jedan uvjet vezan uz odobrenje FTC-a.

Barr je obaviješten kako su odobreni njegovi regulatorni podnesci u Njemačkoj i Sloveniji, a očekuje i da će dobiti konačna regulatorna odobrenja od svih nadležnih tijela prije zaključenja ponude koje se očekuje kasnije ove godine.
 
Barrovo zaključenje ponude ovisit će samo o stjecanju više od 50% dionica Plive.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara