Barr razmatra konkurentsku ponudu Actavisa

BARR Pharmaceuticals je objavio kako razmatra ponudu Actavis Grupe za kupnju Plive, u iznosu od 2,5 milijardi dolara, odnosno 795 kuna po dionici.

Barr je izjavio da će pravovremeno odgovoriti na prikladan način i to najkasnije do 8. rujna 2006. Barrova trenutna ponuda u iznosu od 2,3 milijarde dolara, odnosno 743 kune u gotovini po dionici, formalno je objavljena u Narodnim novinama 18. kolovoza 2006., čime je započeo Barrov 30-dnevni proces javne ponude.

31. kolovoza 2006. HANFA je odobrila objavljivanje konkurentske ponude Actavis Grupe. Slijedom toga, po predaji potrebne dokumentacije, zaključenje trajanja Barrove javne ponude očekuje se 30 dana od objave Actavisove ponude u Narodnim novinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barr je još jednom istaknuo da njegovo moguće preuzimanje Plive predstavlja pothvat iznimnog potencijala te će se koristi ove kombinacije samo povećavati tijekom vremena.

Povezivanje predstavlja izuzetnu priliku za spajanje dva iznimno komplementarna proizvodna portfelja te sposobnosti i kapaciteta za istraživanje i razvoj. Time će se stvoriti lider sa širokim portfeljem suhih oralnih oblika doziranja, proizvoda s produženim i odgođenim djelovanjem, injekcija, krema/masti i biofarmaceutskih proizvoda.

Plivino ime i poslovanje u Hrvatskoj postat će sjedište europskih poslovnih operacija povezane kompanije, a europska će postrojenja omogućiti Barru preseljenje proizvodnje odabranih proizvoda u Hrvatsku, što će povećati proizvodnju i zaposlenost u hrvatskim i ostalim europskim postrojenjima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara