Bavarski državni ministar Beckstein u posjetu Zagrebu

DRŽAVNI ministar unutarnjih poslova i potpredsjednik vlade njemačke savezne pokrajine Bavarske, dr. Günther Beckstein boravit će 19. i 20. siječnja 2006. u Hrvatskoj te će se, među ostalim, na stručnim razgovorima susresti s ministrom unutarnjih poslova Ivicom Kirinom.

Predviđeno je i da državni ministar Beckstein posjeti Centar za kriminalistička vještačenja Ministarstva unutarnjih poslova "Ivan Vučetić", a tema razgovora dvaju ministara bit će dosadašnja i buduća suradnja dvaju ministarstava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zajedno s ministricom zaštite okoliša i prostornog planiranja Marinom Matulović-Dropulić i državnim tajnikom Aleksanderom Russom, državni ministar dr. Beckstein u Zagrebu će otvoriti i izložbu "Modeli naselja u Bavarskoj" u Gliptoteci Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti. Iza naslova izložbe krije se posebni program pod nazivom "Novi putevi za bolje ekološko i socijalno stanovanje u Bavarskoj" u sklopu kojeg je Bavarska zajedno s dvanaest gradova i općina uspostavila modele gradskih četvrti i stambenih naselja.

Ovaj program kao model bilježi već 10-godišnju praksu te je dokumentiran kao izložba koja je od tada privukla i mnogo međunarodne pozornosti, a sada će se prikazati na poziv Ministarstva zaštite okoliša, prostornog planiranja i graditeljstva.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara